skip to Main Content
DIY-tentideeën Voor Het Interieur Van Kinderkamers

DIY-tentideeën voor het interieur van kinderkamers

Tenten zijn dromerig; ze spellen avontuur, het buitenleven en het buitengewone. Tegenwoordig, nu zo velen van ons in hoge gebouwen of huizen in dozen wonen, is het een goed idee om de kinderen het gevoel te geven buiten te zijn. Tenten zijn een geweldige manier om dit te doen. Hier zijn enkele eenvoudige DIY-tentideeën om snel een tent op te zetten en je kinderen wat magie te geven!

HOE MAAK JE EEN EENVOUDIGE HORIZONTALE SNAAR TENT

Dit is een snelle en gemakkelijke wisseltent van een kinderkamerontwerp. Het enige wat je nodig hebt, is een horizontaal touw waarop je de stof kunt vouwen. De hoeken van de stof kunnen worden bevestigd aan zware meubels in de kamer – bijvoorbeeld het bed, een stoel en een kledingkast.
Maak dit interessant met speciale stof en bevestig lussen aan de hoeken zodat het gemakkelijk kan worden bevestigd en losgemaakt wanneer dat nodig is. Een ander idee is om het onder een basismatras te stoppen. Of je kunt dit idee gewoon gebruiken om een ​​tentluifel te maken voor het bed zelf!

HOE MAAK JE EEN BASISFRAMETENT

Als je niet over de basisvaardigheden voor timmeren beschikt, laat dan een timmerman twee basis A-frames maken waarbij de toppen van de A kriskras door elkaar lopen, zodat je een horizontale paal over de twee A’s kunt plaatsen. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is heel eenvoudig, zoals je kunt zien aan de afbeelding hier.
Om dit eenvoudig te houden, drapeert u gewoon een stof over de horizontale paal. Als je goed bent in naaien, kun je kleine gordijnen maken bij de opening van de tent en een klein raam aan de zijkant uitsnijden. Je kunt verder op dit ontwerp improviseren; maak hem bijvoorbeeld opvouwbaar bij de A’s, of maak de tent stevig met een extra horizontale steun in het midden.

DIY-Tentideeën

HOE MAAK JE EEN NO-SEW SPEELLUIFEL?

Boor met gelijke tussenpozen vier gaten door een hoelahoep. Dat betekent dat u de gaten tegenover elkaar moet hebben. Als dat is gebeurd, lus dan een stevig touw door elk gat en verzamel het bovenaan. Dit is het frame van uw luifel. Nu hoef je alleen nog maar een lang douchegordijn te nemen en alle oogjes door één gordijnring te halen. Schuif dit voorzichtig over het frame van de luifel, totdat de gordijnring bovenop de touwknoop zit. Uw tentluifel zonder naaien is klaar. Het enige wat je hoeft te doen is een stevige haak aan het plafond te bevestigen en je tent daarvandaan op te hangen. Voeg een extra touwlengte toe als je een hoog plafond hebt, en pas de tent zo aan dat het gordijn over de vloer scheert.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top