skip to Main Content
5 Muurkleuren Voor Thuis Met Een Kalmerende Invloed

5 muurkleuren voor thuis met een kalmerende invloed

Kleuren hebben de kracht om onze geest en stemmingen te beïnvloeden. Zo erg zelfs dat er een hele pseudowetenschap achter zit. Maar wetenschap of geen wetenschap, kleuren hebben wel degelijk invloed op ons, visueel en onbewust. Levendige kleuren zijn vol energie die actie en activiteit stimuleren. Maar een huis of een kamer die in neutrale kleuren is geverfd, zal een kalmerende invloed hebben op de woonruimte.

De juiste selectie van muurverfkleuren zorgt voor een oase van rust in uw huis. Hier zijn enkele rustgevende muurkleuren die u zullen helpen ontspannen door hun aanwezigheid.

NIKKELGRIJS

Deze rustgevende grijstint heeft aardse ondertonen zonder aanmatigend te zijn zoals bruin en okerkleurig. Het creëert een serene ruimte die de geest ontspant. De neutrale toon straalt een rustgevende invloed en positieve energie uit. In combinatie met een lichtgekleurde vloer en beige meubels, zal het een eiland van rust en sereniteit creëren.

Decor Ideeën

INSPIREREND GROEN

Groen is de kleur van overvloed en milddadigheid. Het is ook de kleur van de natuur, die doet denken aan een eenvoudig, stressvrij leven. Inspiring Green is een speelse kleur die de stemming verbetert en de geest ontspant. In combinatie met een paar spatten felgroene meubels en lichtgekleurde meubels, zal het een kamer creëren die een vredige sfeer uitstraalt.

ZWAAN SONG

Blauw is een kleur van veel stemmingen. Een helder blauw zal vol energie zijn, terwijl een donkerblauw een vleugje verfijning heeft. Blauw is ook een rustgevende kleur. Swan Song is een prachtige blauwgroen tint met rustgevende blauwtinten. Het is als de oceaan op een rustige dag, betoverend en rustgevend. In combinatie met witte meubels en accenten zorgt het voor een perfect rustgevend kleurenpalet.

ZWAAN SONG

ICED ZILVER

Iced Silver is een heldere grijstint die bijna wit lijkt zonder te grimmig te zijn. Het zilver in de naam schijnt net genoeg door en zorgt ervoor dat het er niet dof uitziet. In combinatie met donkere, warme meubels en een paar kleuraccenten wordt het een verfijnd, maar ontspannend palet. Deze kap speelt ook leuk met de verlichting van de kamer. Een paar gele lichten die op de juiste plaatsen zijn geplaatst, geven het een warme, rustgevende gloed.

DAGLELIE

Roze is een felle kleur vol passie en energie! Maar dezelfde kleur, wanneer verlicht, creëert een ontspannende sfeer met een bijna dromerige uitstraling. Het zou een vergissing zijn om dit af te doen als een vrouwelijke kleur of als een kinderkleur. In combinatie met lichtgekleurde meubels en beige accenten, zorgt het voor een combinatie die een lust voor het oog is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top