skip to Main Content
5 Minimalistische Interieurideeën Voor Het Interieur Van De Woonkamer

5 minimalistische interieurideeën voor het interieur van de woonkamer

Waar denk je aan als je de term ‘Minimalistic Home Interior Decor’ hoort? Kale open ruimtes met nauwelijks meubels? Grote open ruimtes? Heldere, maar toch neutrale kleuren? Zo ja, dan zou u in alle opzichten gelijk hebben. Minimalisme is tenslotte de kunst van het leven en comfortabel zijn met het absolute minimum.

Hoewel het een zekere aantrekkingskracht heeft, is het niet ieders kopje thee. Het lijkt eenvoudig om een ​​minimalistisch decor voor de woonkamer te creëren, maar in werkelijkheid is het een zeer uitdagende look om uit te trekken. Wat er mooi en aantrekkelijk uitziet in een glossy tijdschrift, hoeft niet per se een praktische leefruimte te zijn. Een huis waar we wonen moet immers zijn functie vervullen. Onze ontwerpkeuzes mogen geen compromissen lijken in ons dagelijks leven. Minimalisme moet worden bereikt zonder de bruikbaarheid van een leefruimte op te offeren. In de minimalistische filosofie moet elk meubelstuk of decoratief element een doel dienen. Anders bezet het gewoon verspilde ruimte. Het vereist een zeer selectieve curatie van elementen die de laatste snit maken en dat vereist veel terughoudendheid en discipline.

Bij de minimalistische benadering zijn de meeste regels voor interieurontwerp niet van toepassing. In plaats van meerdere lagen in het interieur te creëren, worden ze weggenomen om de functionele schoonheid van een kamer bloot te leggen. Laten we eens kijken naar enkele ideeën die de minimalistische filosofie in huisdecoratie voeden.

 

BIJ TWIJFEL HET OPGEVEN!

Een minimalistisch woonkamerinterieur heeft het absolute minimum aan meubels en decor. We weten dat minimalisme alles te maken heeft met grimmige schoonheid, in plaats van lagen en complexiteit. Niveaus kunnen het gebrek aan lagen in een woonkamer compenseren. Niveaus zullen prachtig werken als visuele verdelers in een kamer waar de elementen ontbreken om dat te doen.

Het zitgedeelte in een woonkamer kan op een 15 cm platform verhoogd worden zodat het opvalt in de kamer. Dit platform zal dienen als een minimaal maar functioneel ontwerpelement. De ruimte onder het platform kan worden gebruikt als opslag in de vorm van lades. Het platform kan worden bekleed met een neutraal gekleurd vloerkleed dat past bij het meubilair.

minimalisme

Je krijgt niet alleen een verborgen opbergruimte, maar je benadrukt ook de zithoek als het middelpunt van de woonkamer. Evenzo kunnen meer niveaus worden gecreëerd met een minimalistische tv-kast of zwevende planken. Het is de moeite waard om te experimenteren met niveaus, aangezien er een aantal mogelijkheden zijn die er mooi uit kunnen zien met behoud van het minimalisme.

MINDER IS MEER

Deze is een beetje duidelijk. Maar het is erg moeilijk te bereiken. Het vereist een meedogenloze curatie met discipline en een duidelijke visie op het eindresultaat. De keuze van meubels wordt hierdoor sterk beïnvloed. Als zodanig is het een buitengewoon belangrijke oefening. Dus, wanneer houdt minimalistisch op minimalistisch te zijn? Dat is een terechte vraag, een die wat uitleg behoeft.

Zoals altijd bij decor zijn er geen vaste regels. Er is geen limiet aan het aantal meubels dat u in een kamer kunt hebben. De hele filosofie achter minimalisme is om schone, open ruimtes te hebben die er niet kaal of ondergemeubileerd uitzien. En er zijn individuele smaken om te overwegen. Wat voor de ene persoon minimalistisch is, hoeft voor de ander niet altijd hetzelfde te zijn. Maar er is één vuistregel die kan worden gevolgd, en dat is het vermijden van overmatig gebruik van omvangrijke meubels.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top